Minőségi fa ablakok, fa nyilászárók

A fa ablakok szépsége páratlan!

Otthonunk hangulatában meghatározó szerepe van a nyílászáróknak. Természetesen a hőszigetelés szempontjából is fontos az, hogy milyenek az ajtók és az ablakok, ám a fa ablakok előnyös választásnak bizonyulnak a belső terek hangulata miatt is, hiszen egyediségük és szépségük utánozhatatlan.

Annak köszönhetően, hogy mindegyik nyílászárón látható marad a fa erezete, a fa ablakok teljes mértékben egyediek. Sokkal látványosabbak a műanyag nyílászáróknál és természetközelibbé is varázsolják otthonát, így nagyban hozzájárulnak a belső terek nyugodtságához. A fa érintésre is kellemesebb, hiszen meleg tapintású, egyáltalán nem rideg. Sokan azért ijednek meg a fa ablakok választásától, mert ahhoz, hogy hosszú élettartamúak legyenek, igényelnek némi ápolást. Ez azonban nagyon egyszerű és nem igényel semmilyen speciális eszközt, sem túl sok időt, csupán a megfelelő ápoló szerrel kell áttörölgetni a felületet.

MIÉRT ÉRDEMES A FA ABLAKOT VÁLASZTANI?

A fa ablakról az is elmondható, amellett, hogy rengeteg előnye van a műanyag nyílászárókkal szemben, hogy több évszázados múltja van az emberrel. Lévén, hogy a fa, mint természetes nyersanyag, kezdettől fogva hozzáférhető volt az emberiség számára, mi pedig előszeretettel használtuk fel házaink, lakóövezetünk kicsinosítására, komfortosabbá tételére.

Milyen előnyös tulajdonságokkal bír a fa ablak?

 • A fa könnyen megmunkálható, ezáltal a fa ablaknál nem okoz gondot a méretre igazítás, az egyéni méretarányok
 • Kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik
 • Bár gyakorta ki van téve káros ultraibolya sugárzásnak, jó hőtágulási együtthatóval bír
 • Kiváló zajszűrő, hangszigetelő
 • A fa ablak karbantartása nem növeli meg extrém módon a kiadásokat
A fa ablakok természetközeli hangulatot teremtenek otthonában!

Modern világunkban egyre többen törekednek arra, hogy otthonukban inkább természetes anyagokat használjanak, ahol lehet. Ha ilyen termékekkel vesszük körbe magunkat, az jó hatással van a lélekre, ráadásul sokkal szebbé is varázsolják a lakást. Érdemes például elgondolkodni a fa ablakok beszerzésén, hiszen a nyílászárók minden egyes darabja egyedi és páratlan szépségű.

A fa ablakok nagyon mutatósak és segítenek a természetközeli hangulat megteremtésében. Emellett még nagy előnyük a kiváló hőszigetelő képesség, aminek köszönhetően nem csak sokat spórolhatunk, hanem még a környezetvédelmi szempontoknak is megfelelünk. A fa ablakok kitűnő választásnak bizonyulnak magánlakásokba, panziókba, wellness hotelekbe, egyszóval bárhová, ahol fontos a természet közelsége.

Válasszon fa ablakot nyaralójához is!

Napjaink építészetében újra kezdenek előtérbe kerülni a természetes alapanyagok, amelyekkel egyrészt könnyebb otthonos hangulatot teremteni, másrészt környezetvédelmi szempontból is előnyösek. Ez a trend még inkább igaz a nyaralókra, hétvégi házakra, ahol a legfontosabb a kényelem és a barátságos, pihenésre csábító, nyugodt légkör. Éppen ezért a fa ablakok ezekben az esetekben is tökéletes választásnak bizonyulnak.

A fa ablakok természetessége otthonos hatást kölcsönöz az egész ingatlannak, ráadásul az erezet mintája egyedivé is varázsolja azt. Ezek a nyílászárók ugyanakkor nagyon jól hőszigetelnek, ráadásul, mivel lélegző anyagról van szó, sokkal kisebb az esélye a falpenész megjelenésének is. Ez kifejezetten fontos lehet, ha valaki nem az állandó otthonához keres nyílászárót, hiszen a nyaraló ritkábban van szellőztetve is.

Műanyagmentes élet? Fa nyílászáró!

Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap a műanyag hulladékok kezelése. Minden eddiginél többen próbálnak minél kisebb ökológiai lábnyommal élni, amelynek fontos része a műanyag használatának visszaszorítása. A műanyagot teljesen kiiktatni az életünkből nagyon nehéz, szinte lehetetlen küldetés, azonban vannak olyan területek, ahol van más választás. Ilyen például az ajtók és ablakok esete. Kétségtelen, hogy a műanyag ablakoknak sok előnyük van, azonban az előállításuk sokkal károsabb a környezetre, mint a fa nyílászáróké.

A fa nyílászárók nagyon jó hő- és hangszigetelő képességgel rendelkeznek, egyediek, mutatósak, tartósak és az előállításuk jóval kevésbé terheli meg a Földet. Annak, aki eltökélt a műanyagmentes életmód mellett, érdemes a fa nyílászárók mellett döntenie, hiszen így egy újabb lépést tehet a műanyaghasználat visszaszorításáért.

A fa ablakok egyedi változatainak előnyeiről

A rendelésre elkészített nyílászáróknak megvan az az előnye, hogy nemcsak tökéletesen illenek méretben az ablaknyílásba, de még stílusban is egyediek lehetnek. A fa ablakokban ilyen szempontból sok lehetőség van. Ha egyedi fa ablakokat szeretne otthonában használni, forduljon bizalommal hozzánk, és rendeljen kimagasló minőségű nyílászárókat!

A fa ablakok egyedi formában még inkább karakteresebbé, személyre szabottabbá teszik az ingatlant kívül és belül egyaránt. Az ilyen fa ablakok nem csupán gyönyörűek, és esztétikus kiegészítői a homlokzatnak, de az ingatlan árát is ténylegesen növelik. Az egyedi megrendelésre készülő fa ablak mind formájában, mind díszítésében, mind a nyitásmód szerint készülhet többféle változatban is. Akár harmonikaszerűen nyitható zsalugáterekkel is ki lehet egészíteni őket, ezzel egyedi jelleget kölcsönözve nekik.

Hogyan ápolhatóak a fa ablakok?

A fa ablakok és ajtók minden lakás díszére válnak. Egyedi erezetükkel, megkapó, természetes színárnyalataikkal, jó illatukkal a természetességet képviselik. Ahhoz, hogy ez minél tovább így maradjon, fontos, hogy szakszerű ápolást biztosítsunk minden ablakkeretnek, ajtólapnak vagy ajtókeretnek.

A fafelületek ápolása történhet természetes, vegyszermentes anyagokkal vagy speciális tisztítószerekkel is. Ha utóbbiak mellett döntünk, mindig olyat válasszunk, ami kifejezetten fa ápolására szolgál, így például olyan összetevőket tartalmaz, mint a méhviasz. Évente kétszer nem csak a portól és kosztól ajánlott megszabadítani a fa ablakokat, de a szokásos tisztítás mellett olajos ápolásnak is érdemes alávetni. A vasalatokat se hagyjuk ki, és töröljük át őket ápolószerrel, a mozgóalkatrészeket és a záródás helyeit pedig olajozzuk be szilikon mentes kenőanyaggal. Olyan napot válasszunk, amikor nem esős és nem is túl napsütéses az időjárás.

További tanácsokért és megbízható minőségű nyílászárókért forduljon hozzánk bizalommal, és óvja fa ablakai, ajtói épségét!

Készüljön fel időben a hűvös évszakokra!

Időről-időre elérkezik a pillanat, mikor el kell kezdenünk felkészülni a hűvös évszakok kihívásaira. Ilyenkor nem csak szervezetünket és ruhatárunkat szükséges ráhangolni a változó időjárásra, de otthonunkat is. Elengedhetetlen napjainkban a megfelelő szigetelés! Hogy miért? Legfőképpen költséghatékonysági és energiatakarékossági szempontból fontos, hogy otthonunkba minőségi és megbízható fa ablakokat szereltessünk!

A fa ablakoknak számtalan előnyük van a többi nyílászárókkal szemben. Időtállóságuk egyedülálló, akár több generáción át szolgálhatják használóikat. Költséghatékonyságuk az évek során érzékelhető leginkább, hiszen befektetési összegük sokszorosát termelik vissza. Továbbá a fa ablakok kiváló specifikációiknak köszönhetően segítenek az energiatakarékosságban és a környezettudatosságban is. Emellett roppant esztétikusak, és bármilyen lakberendezési, illetve építészeti stílushoz remekül illenek!

A fa ablakok hőszigetelése

A nyílászárók kiválasztásakor a végső döntést ideális esetben az ablakok, vagy az ajtók hőszigetelő tulajdonságai befolyásolják, ugyanis egy megfelelő szigeteléssel rendelkező nyílászáró jelentős mértékben csökkentheti a háztartás energiafogyasztását.

E szempont miatt nagyon sokáig csakis a műanyag nyílászárók voltak keresettek az ügyfelek körében, mára viszont egyre inkább előtérbe kerülnek a fa ablakok, amelyek ugyancsak kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, egy kis plusszal!

A fa ablakokkal nemcsak a szigetelés, hanem a szellőztetés is biztosított, ugyanis a fa tulajdonképpen lélegző anyag, ennek köszönhetően a szerkezetén keresztül minimálisan szellőzhet a lakótér, ez viszont semennyire nem befolyásolja a benti hőmérsékletet, így elkerülhető a penész és a túlzott pára!

Természetesen ahhoz, hogy a fa ablakok megfelelő hőszigetelő képességgel rendelkezzenek, néhanapján szükséges ápolni a nyílászárók keretét, hiszen csakis így lehet hosszútávú befektetésként tekinteni az ablakokra!

A fa ablakok karbantartása

A fa ablakok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében, hiszen természetes hatást kölcsönöznek a lakótérnek, emellett a korszerű technikának köszönhetően kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek. Ha fa ablakokra váltana Ön is, mindenképp számolnia kell azzal, hogy az ilyen típusú nyílászárókat szükséges gyakorta lekezelni, annak érdekében, hogy valóban hosszú távú befektetésként tekinthessen rájuk.

A fa ablakoknál rendszeresen előforduló hiba a vetemedés, amit csakis felületi kezelésekkel lehet kivédeni! A fa ápolását érdemes gyakorta megismételni, legalább évente 1-2 alkalommal, így elkerülheti a rendszeres nyílászáró cserét.

A lazúrozás szintén fontos kezelési eljárás a fa ablakok esetében, amit nem szükséges minden évben megismételni, de 5-6 évente biztos rá kell szánni egy napot arra, hogy ily módon karbantartási munkálatoknak vesse alá a nyílászárókat.

A fa ablakok meghálálják a gondos ápolást, bátran válassza ezeket a nyílászárókat Ön is!

Mire érdemes figyelni a nyílászárók vásárlása során?

Bármit is szeretnénk vásárolni, biztos, hogy vehetünk belőle olcsóbb, ám kevésé időtálló darabot, és kicsit magasabb árkategóriájú, viszont hosszú távon is megbízható terméket. Ez így van a nyílászárókkal is, viszont ebben az esetben érdemes jól megfontolni, hogy hol és mit vásárolunk pontosan, majd egy átgondolt döntést hozni, amivel hosszú távon is jól járunk.

A nyílászárók otthonunk szigetelésének egyik legfontosabb pillérei. Nagyon sok hőt veszíthetünk, ha az ablakok, ajtók nem megfelelően szigeteltek, ami télen-nyáron plusz költséget jelent. Hiába fűtjük be, vagy éppen hűtjük le a lakást, ha a kellemes hőmérséklet pár perc alatt az ablakon kívülre vándorol. Sajnos a piacon jelen vannak olyan termékek is, amik egy ideig jól szigetelnek, de nem időtállóak, és hamar cserére szorulnak. Az általunk kínált nyílászárók egytől-egyig tartósak, és otthonának hosszú távon is megfelelő szigetelést biztosítanak.

Profilok

68-as profil

 • 2 réteg üvegezéssel
 • melegperem
 • hossztoldott, csomómentes borovi fenyő

92-es profil

 • 3 réteg üvegezéssel
 • melegperem
 • hossztoldott, csomómentes borovi fenyő
Nyitásmód

Fa ablakok nyitásmód szerint az alábbiak lehetnek:

 • fix
 • bukó
 • nyíló
 • bukó-nyíló
 • bukó-toló
Üvegezés

Fa ablakokat, nyílászárókat igény szerint különböző hőszigetelő képességű üveggel tudjuk ellátni. Lehetőség van hangszigetelt, biztonsági, reflexiós, katedrál üvegezésre is.

Vasalat

Fa nyílászáróinkat Gretsch-Unitas (G-U) biztonsági vasalatrendszerrel szereljük. A termék színéhez illő kilincseket is választhat honlapunkon.

Felületkezelés

Minden kültéri nyílászárónkat, fa ablakunkat merítő alapozással látunk el, ami biztosítja a fa teljes védelmét a gombásodás és rovarkárok ellen. Az alapozás után két fedőréteget hordunk fel, mely után kialakul a végleges szín és védelem.

3 féle felületkezelés közül választhat:

 • lazúros
 • RAL színre festett
 • kétoldali színes

A 68-as és a 92-es profilhoz is kérhető alumínium borítás.


Kapcsolódó anyagok:

Redőnyök

Zsalugáterek

Szúnyoghálók